مسجد جامع بوکان

مسجد جامع بوکان

مسجد جامع بوکان جزو یکی از مساجد بزرگ و مهم استان آذربایجان غربی است که در حال حاضر برای برگزاری نماز جمعه بوکان مورد استفاده قرار می گیرد و یکی از بناهای تاریخی و مذهبی است که از محبوبیت خاص و عام مردم برخوردار است.

مسجد جامع بوکان در کنار تپه قدیمی قلعه سردار و در ضلع شرقی رود سرآب قرار گرفته‌ و به دستور حاکم وقت بوکان، سیف الدین خان مکری فرزند عزیز خان سردار کل ناصرالدین شاه، ساخته شده است. در سال ۱۳۴۵، بنای مسجد گسترش یافت و ۴ گنید آجری و ۳ ستون به آن اضافه شد. مسجد جامع بوکان را علی اصفهانی در سال ١٢۶٨ هجری شمسی با ۱۲ گنبد و ۶ ستون از جنس سنگ‌های آهکی تراشدار بنا کرد. این مسجد با معماری سنتی اسلامی در زمینی به مساحت ۱۸۷۱ مترمربع قرار دارد.

تابلوی نصب شده بر سردر مسجد، وسعت مسجد، تزئینات و طاق هایی که در یک سمت قرار گرفته اند، از مشخصات اصلی این مسجد هستند.

مصالح به کار رفته در پی بنا سنگ و در دیوارها آجر، سیمان، گچ و خاک است. پوشش جداره های داخلی نیز تار و ملات بوده و بدون تزئین است همینطور شبستان اصلی مسجد پلانی مستطیل شکل دارد که ۴۲ ستون سنگی در ۷ ردیف ۶ تایی پلان را به هشت ناو تقسیم کرده است.محراب مسجد نیز در ضلع جنوبی شبستان بزرگ (مردانه) داخل طالق نمایی با قوس جناغی ساخته شده است.

روبروی مسجد بازاری وجود دارد که به نام بازار سردار شهرت دارد. مسجد جامع بوکان در سال ۱۳۷۹ در فهرست آثار میراث فرهنگی آذربایجان غربی به ثبت رسیده است.

 

درباره ی modirut

مطلب پیشنهادی

تخت سلیمان

تخت سلیمان توریستی, جاذبه های تاریخی و مذهبی سایر شهرستانها, جاذبه های طبیعی سایر شهرستانها مجموعه بناهای …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *