جشن دوشاب پزی
جشن دوشاب پزی
انگورهای مثل قره شیره و غیره که جهت پختن شیره ی انگور مناسب هستند ، در محل مخصوصی که مثل یک مخزن کوچک و رو باز است ، می ریزند ، پس از پر شدن مخزن از انگور دو یا سه نفر دختر پاهای خود را شسته ، داخل مخزن می شوند . و با شادی خاصی انگورها را با لگدهای پای خود له می کنند و آب انگور بوسیله شیری که در مخزن تعبیه شده ، به ظرف بزرگ می ریزد و از تفالهی انگور سرکه تهیه می کنند. آب انگور را حرارت داده و از آن دوشاب می گیرند.
یکی از پر هیجان ترین مراسمات باغداران ارومیه می باشد ، که بسیار دیدنی است. و در هر مرحله از تهیه آن ، با آب انگور از میهمانان پذیرایی می شود .جمع شدن همسایه ها و اقوام در دور هم برای تهیه ی دوشاب ، حس ثدرشتاسی و قدردانی را در میان آنان تقویت می کند ، و در حاشیه ی دوشاب پزی به حل مشکلات خانوادگی و افزایش رفاقت و دوستی تلاش می کنند.
دوشاب پزی,مراسم دوشاب پزی,جشن دوشاب پزان,دوشاب ارومیه,مراسم دوشاب ارومیه,خرید دوشاب خانگی ارومیه,فروش دوشاب خانگی ارومیه,طرز تهیه دوشاب,جشن دوشاب پزی آذربایجان,جشن دوشاب پزی ارومیه,