جغرافیای تاریخی شهر اشنویه
در این ناحیه اقوامی چون لولوبی ها،هوریائیان، آشوری ها،اورارتوها و مادها در دوره های معینی از تاریخ می زیسته اند.
در کتیبه کوروش از ایالت اشنوناک که همان اشنویه باشد به عنوان خراجگذار نام برده شده است. در کلی شین(جنوب غربی اشنویه)سنگی به ارتفاع 170 سانتی متر وجود دارد که بر روی آن کتیبه ای به دو زبان اورارتویی و آشوری حک شده و متعلق به هشت قرن پیش از میلاد است. متن اورارتویی از ایشیونا(814 دقبل میلاد)پادشاه اورارتو است که در سمت چپ همان متن به زبان آشوری حکاکی شده است.
این شهر در حیات تاریخی خود جولانگاه جنگ و گریزهای زیادی بوده است.در سال 1909 میلادی عثمانی ها اشنویه را تسخیر کردند و با قدرت تمام دست به کشتار زدند.جنگ روس ها و عثمانی ها نیز زیان زیادی به جان و مال مردم وارد کرد.پس از کشتار روس ها و عثمانی ها نوبت به مرگ و میر ناشی از قحطی بزرگی رسید که مردم مجبور به مهاجرت به عراق(موصل و کرکوک) شدند و از جمعیت 13 هزار نفری آن روز تعداد ناچیزی باقی ماند. در سال 1320 هجری، زلزله بزرگی شهر اشنویه را تکان داد و خسارت مالی و جانی سنگینی را به بار آورد،به طوری که شهر کاملا از بین رفت و مردم مجددا آن را بازسازی کردند.امروز شهر اشنویه یکی از شهرهای متوسط استان آذربایجان غربی است که در جهت رشد و توسعه گام بر می دارد.
جغرافیای تاریخی استان آذربایجان غربی,جغرافیای تاریخی شهر اشنویه,طبیعت زیبای شهر اشنویه,تاریخ شهر اشنویه,زلزله شهر اشنویه,جاذبه های گردشگری شهر اشنویه,کتیبه های شهر اشنویه,دیدنی های شهر اشنویه,ایران شناسی,اشنویه,شنو,جنگهای تاریخی شهر اشنویه,شهر های استان آذربایجان غربی,گردشگری در اشنویه,