از زمانهای قدیم به خصوص دوران قاجار ، دریاچه ارومیه با بیش از ۵۰۰۰ کیلومتر مربع در شمالغرب ایران دارای موقعیت ویژه ای در ارتباطات منطقه بوده است.
این دریاچه به دریاچه شاهی نیز معروف بود. دریاچه ارومیه برای کسانی که از شهرهای مراغه و تبریز و اردیبل قصد سفر به ارومیه را داشتند و همچین کسانی که از تهران و سایر شهرها به تبریز می آمدند برای سفر به ارومیه در بندر شرفخانه تبریز سوار قایق و کشتی میشند و به بندر گلمانخانه ارومیه می آمدند.
دریاچه ارومیه به دلیل نزدیکی با روسیه و دولت عثمانی ها از نظر نظامی نیز موقعیتی استراتژیکی داشت و رفت و آمد در این دریاچه در بسیار از مواقع مورد مناقشه های فراوانی بوده است.
یکی از معروفترین کشتی هایی که در دریاچه ارومیه به حمل مسافر و بار اقدام مینمود ، کشتی نوح بود و در زمان محمدرضا شاه (پهلوی دوم) فعالیت داشت.
بیشتر بخوانید:
THE HISTORY OF THE SHIP OF URMIA LAKE, URMIA LAKETHE HISTORY SHIP ,اداره کشتیرانی دریاچه ارومیه ,پارک ملی دریاچه ارومیه ,پل دریاچه ارومیه ,پل میان گذر دریاچه ارومیه ,تاریخچه کشتی رانی در دریاچه ارومیه ,جزایر دریاچه ارومیه ,دریاچه ارومیه ,کشتی نوح ,نامهای قدیمی دریاچه ارومیه