دریاچه ارومیه
استان آذربایجان غربی بزرگترین دریاچه کشور یعنی دریاچه ارومیه را در کنار خود جای داده است.این دریاچه در 37 درجه و 10 دقیقه تا 38 درجه و 20 دقیقه شرقی و 45 درجه و 10 دقیقه تا 46 درجه عرض شمالی در ارتفاع 1267 متری از سطح دریا واقع شده است.این دریاچه شبیه گودال تقریبا مستطیلی است که در غرب فلات آذربایجان از شمال به جنوب کشیده شده است.
نام های قدیمی دریاچه ارومیه
- چی چست(در کتب پهلوی باستانی )
- خنجست(در شاهنامه)
- دریای شور(در نزهۀالقلوب)
- ریما(در آثار به جای مانده از آشوریها و مادها)
دریاچه ارومیه ما بین دو استان آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی قرار گرفته است. آب دریاچه ارومیه بی نهایت شور می باشد و میزان نمک محلول آن دو برابر آب اقیانوس ها می باشد. دریاچه ارومیه شامل چندین جزیره کوچک و بزرگ می باشد که جاذبه های توریستی بی نظیری به حساب می آیند. که کلیه این جزایر در نیمه جنوبی دریاچه قرار گرفته اند.
اهالی شهرهای اطراف دریاچه ارومیه از قدیم از آب و گل آن برای درمان انواع بیماریها استفاده می کردند. نمک درمانی این دریاچه برای انواع بیماریهای پوستی و کمردرد ها و دردهای استخوانی مفید می باشد. از زمانهای قدیم آب دریاچۀ ارومیه به علت املاحی که در آن محلول است، مورد توجه بیماران امراض جلدی و اطباء محل بوده است. پزشکان استفاده از آب دریاچه (مخصوصا از لجن آن) را به بعضی از بیماران خود توصیه میکردند.
از گِلهای طبی در درمان این بیماریها استفاده میشود:
درد بندها، پیها و ماهیچهها (بر اثر رماتیسم یا عفونت) و بعضی از بیماریهای زنانه و نیز درمان ضربههای وارده به استخوانها، بندها و قسمتهای نرم اندام.
جزیره اسلامی بزرگترین جزیره این دریاچه می باشد.
دریاچه ارومیه,آرتمیا,جزیره اسلامی,گردشگری ارومیه,ارومیه توریسم,ارومیه کجا بریم,جاذبه های طبیعی ارومیه,ارومیه گردی,دریاچه اورمیه,ارومیه,دیدنیهای ارومیه,جزیره های دریاچه ارومیه,,,,,,