خانه / جاذبه های تاریخی مذهبی ارومیه / ساختمان شهرداری ارومیه

ساختمان شهرداری ارومیه

ساختمان شهرداری ارومیه

ساختمان شهرداری ارومیه

این ساختمان به دستور رضاشاه برای مستقر شدن شهرداری ارومیه در سال ۱۳۰۷ در مرکز شهر ارومیه و در میدان بزرگ ایالت ساخته شد.طراحان این بنا آلمانی ها بودند به همین دلیل برخی ادعا دارند که شکل ظاهری بنا بسیار شبیه به عقاب که نماد آلمانی ها می باشد است. مصالح به کار رفته در آن آجر و سنگ و چوب می باشد و ملات به کار رفته در آن شفته آهک می باشد. اما ساخت بنا توسط ملا اوستا یکی از بهترین معماران زمان خود که حتی با نداشتن تحصیلات کافی مهارت به سزایی در اجرای نقشه های معماری داشت، صورت گرفته است او زحمات به سزایی را برای معماری شهر ارومیه و بازسازی آن کشیده است. در داخل ساختمان راه پله دو طرفه وجود دارد که طبقه اول را به طبفه دوم متصل می کند انتهای این راه پله را به صورت یک خم ساخته شده که جنبه تزیینی را برای ساختمان دارد.

 

در زمان ناصری بناهای به این شکل که برای اسکان شهرداری و مدیریت امور و رسیدگی به خیابان ها ساخته می شدند بلدیه نامیده می شدند و در آن زمان فقط پایتخت یعنی شهر تهران و شهر ولیعهد یعنی شهر تبزیز بلدیه داشتند شهر ارومیه در زمان ناصری شهرداری داشت اما هنوز بنای برای آن ساخته نشده بود. و علت نساختن بنای بلدیه هجوم دو گروه از یاغیان در بین سال های ۱۲۹۷ و۱۳۰۷ بود که بیشتر زیر بناهای ساخت وساز شهر ارومیه را از بین برد. بعد از آن بود که با سرکوب این یاغیان اندک مردمی که به اطراف شهر ارومیه فرار کرده بودند بازگشتند و دوباره شهر ارومیه رونق گرفت.

در دوره رضاشاه ساختمان شهرداری ارومیه ساخته شد اولین شهردار شهر ارومیه بیگلربیگی ارومی یا حسین خان جهانگیری بود و بعد از آن تا پیروزی انقلاب اسلامی۲۷ نفر شهردار ارومیه شدند و و اولین کسی که در زمان پیروزی انقلاب اسلامی شهردار شهر شد شهید مهندس مهدی باکری بود.

رویدادهای مهمی تاریخی در کنار این بنا رخ داده از جمله آن میتوان به بمباران پادگان توسط ارتش کشور روسیه در سال ۱۳۲۰ اشاره کرد در آن زمان بود که قسمتی از نمای جنوبی ساختمان تخریب شد.  باسازی دوباره آن توسط دو نفر به نام اوستا مهبور و یک استاد کار ارمنی انجام شد.

امروزه ساختمان شهرداری ارومیه به سازمان میراث فرهنگی تحویل داده شده است سازمان میراث فرهنگی این ساختمان را به موزه تبدیل کرده است که جز میراث فرهنگی به شمار می رود میراث فرهنگی شهر ارومیه در طی قرار دادی با لشگر۶۴ قصد دارد که ساختمان این لشگر را که در نزدیکی ساختمان شهرداریست را به موزه جنگ تبدیل کند.

درباره ی modirut

مطلب پیشنهادی

مسجد حضرت قائم ارومیه

مسجد حضرت قائم ارومیه معرفی ارومیه qaim_mosque مسجد حضرت قائم (عج) ارومیه این مسجد در …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *