جشن ورزن (خشک کردن انگور)
جشن ورزن (خشک کردن انگور)
وَرَزَن عبارت است از محوطه ای صاف و باز که باید اطراف آن درخت کاشته نشده و آفتاب گیر باشد ، و وسعت آن محل بستگی دارد به وسعت باغ . این محل را جهت تابش آفتاب رو به جنوب می سازند، بدین ترتیب سطحی با شیب تند بدست می آید که به همه ی نقاط آن آفتاب می تابد . قبل از پهن کردن انگور سطح خارجی وَرَزَن را کاه گلی مالی می کنند ، که انگورها با خاک آلوده نشوند.
این جشن بزرگ در اواخر تابستان که در آن موقع تمام دخترها ، پسرها و مردان و زنان با لباس های الوان هر کدام سبدی به دست گرفته و به انگور چیدن مشغول می شوند ، و ماحصل یک سال تلاش خود را می چینند. و سبدها را بعد از پر شدن به لبه ی وَرَزَن حمل می کنند، و یک نفر متخصص این کار با سلیقه ی مخصوص خوشه های انگور را پهلوی می چینند ، تا وَرَزَن پر شود. مدت زمان ده تا بیست روز ، انگور در وَرَزَن تبدیل به کشمش می شود .
این جشن چنان با شور و حال خاصی ، برپا می شود که لذت آن تا بهار ، در کام باغداران باقی می ماند . و از فروش کشمش بدست آمده یکسال امرار معاش می کنند . و از محصولاتی که زکات به آن تعلق پیدا می کند و باعث پرباری محصول می گردد.
جشن ورزن,خشک کردن انگور,انگور,وَرَزَن,جشن وَرَزَن,جشن خشک کردن انگور,جشن خشک کردن انگور ارومیه,مراسم خشک کردن انگور ارومیه,انگور ارومیه,مراسم های ارومیه,مراسم ارومیه,