سابقه تاسیس شهرداری ارومیه
سابقه تاسیس شهرداری ارومیه
از زمان سلطنت ناصر الدین شاه قاجار به خصوص بعد از انقلاب مشروطیت جهت نظافت کوچه ها ومعابر ، تامین روشنایی آنها و نصب فانوس در گذرگاه و خیابان ها بتدریج اداراتی به نام (بلدیه) تشکیل گردید. علاوه بر مواردی که ذکر شد ، نان ، گوشت و ارزاق عمومی مردم نیز بر عهده بلدیه بود. در زمان جنگ جهانی اول(۱۹۱۸-۱۹۱۴ میلادی) ریاست بلدیه ی ارومیه با حسین خان جهانگیری معروف به بیگلر بیگی یکی از اعیان و محترمین شهر بود. وی در آن زمان با وجود فقدان وسایل ، نسبت به امور شهر توجه فراوان داشت.
در دوران حکومت اعتمادالدوله (حاکم ارومیه) در زمان قبل از جنگ جهانی اول ، تمام کوچه های بزرگ و کوچک و خیابان های شهر با سنگ های کوچک و گرد به رنگ کبود که از روخانه شهرچایی می آوردند ، پیاده روها را سنگ فرش می کردند و سنگ های بزرگ مسطح که از معادن نزدیک شهر بدست می آمد ، به خیابان ها سر و صورتی می دادند.
در زمان پهلوی اول نام بلدیه به کلمه شهرداری تبدیل شد ، و در این زمان علاوه بر موارد مذکور تعیین نرخ ارزاق عمومی و تامین آب و برق نیز افزوده شد . در آن تاریخ بودجه ای جهت تاسیس ساختمان فعلی شهرداری ارومیه واقع در میدان انقلاب تخصیص یافت . تاسیس شورای شهر به نام انجمن شهر که از زمان پهلوی اول معمول بوده است و انجمن شهر محدود به یک عده اعیان و بزرگان می شود ، که جلسات در تالارهای شهرداری ارومیه بر پا می گشت.
منبع: تاریخ ، فرهنگ و اطلاعات گردشگری ارومیه
ساختمان شهرداری ارومیه
تاسیس شهرداری ارومیه,شهرداری ارومیه,ارومیه,تارخ ارومیه,تارخی ارومیه,ساختمان شهرداری ارومیه,بلدیه ارومیه,اورمیه,